Bygherrerne var dengang Den Danske Andelsbank og Arbejdernes Andelsboligforening, der efter byggeriet var færdigt, flyttede ind på Axelborg.

Gennem tiderne har bygningen bl.a. huset Statsradiofonien, der fra 1928 til 1941 anvendte den store banksal til radioudsendelser.

Axelborg Bodega er bl.a. kendt for at have haft Simon Spies, som gæst gennem mange år. Simon Spies værdsatte bodegaens gode stemning og elskede at slå sig løs.

Axelborg Bodega – et familieforetagende

Axelborg Bodega drives i dag af familien El Hoseiny, hvis rødder går tilbage til Egypten.

Vores vision med Axelborg Bodega er at bevare stedets særprægede og hyggelige kultur, servere hjemmelavet dansk mad og tiltrække et varieret puplikum, der værdsætter en afslappet stemning- og om søndagen toner af herlig jazzmusik.

Axelborg Bodega

Tag et kig indenfor hos Axelborg Bodega

”Det hele begyndte med et værtshus….”

Axelborg Bodega har eksisteret siden 1918, to år inden den officielle indvielse af bygningen. Axelborg Bodega er bygningens ældste og første lejer.

Selve bygningen er opkaldt efter Københavns grundlægger, Biskop Absalon, hvis danske navn var Axel. Siden 1920 har Axelborg præget og prydet København med sin nyklassicistiske arkitektur, og ikke mindst sit smukke tårn.

Kontakt:

Axeltorv 1
1609 København
Tlf: 33 11 06 38
axelborgbodega.dk

Relaterede eksempler